Algemene afspraken rond afwezigheden 2024-2025

Beste ouders, beste leerlingen,

Op zaterdag 7 september gaan de meeste klassen van start. Gelieve na te kijken op www.jma-allegro.be/kalender of dit voor jou van toepassing is.

Graag geven wij de afspraken mee rond afwezigheden dit werkjaar.

—- Leerling is afwezig

Kan jij als leerling een les niet bijwonen, dan verwittig je rechtstreeks je lesgever. Doe dit bij voorkeur via een Muziko bericht. Een last minute afwezigheid (ziekte) doe je bij voorkeur via telefoon of sms. Het telefoonnummer van je lesgever vind je door op zijn/haar naam te klikken bij een willekeurig Muzikobericht van je lesgever.

Afwezigheden door leerlingen worden niet ingehaald door de lesgever.

—- Lesgever is afwezig

De leskalender vind je op www.jma-allegro.be/kalender . Deze kalender is in beweging en kan gedurende het werkjaar worden aangepast. Controleer dus wekelijks de kalender.
Deze kalender is niet persoonlijk, maar geeft enkel aan of een lesgever al dan niet les geeft op die datum. Staat er GEEN voor de naam van de klas, dan gaat die les niet door.

Een afwezigheid zal de lesgever altijd via een Muziko bericht melden. Als de afwezigheid onverwacht en last-minute is, dan zal hij/zij ook via SMS of telefoon verwittigen.

Naast de melding van de lesgever zelf, publiceren wij zo goed mogelijk alle afwezigheden op de kalender van de website. Bij een last-minute afwezigheid ook vaak via onze facebookpagina ( https://www.facebook.com/jmaallegro ).

Bij instrumentlessen en zang, wordt een afwezigheid van de lesgever altijd ingehaald zodanig dat er tegen het einde van het werkjaar 28 ingerichte lesmomenten zijn.

Bij klassikale lessen (notenleer) zal in sommige gevallen een vervanglesgever les geven of kan een lesmoment volledig geschrapt worden.

—- Dringend contact op zaterdag

Bij dringende problemen op zaterdag kan je altijd bellen op het telefoonnummer van de muziekschool. Dat is +32(0)485 112 654 . De aanwezige verantwoordelijke (Marlies of Pieter) heeft deze telefoon altijd bij. Tijdens de week kan je dit nummer ook gebruiken, maar kunnen we dit niet altijd direct beantwoorden. Laat een bericht na op de voicemail en wij bellen u terug wanneer het past.

Met vriendelijke groeten,
Marlies Vereecke en Pieter Dejaeger

Verantwoordelijken JMA Allegro

Leerling of lesgever?

Check altijd uw
Muziko berichten
voor meer info!

Problemen met inloggen, aarzel niet om hulp te vragen. Geef uw mailadres en we contacteren u zo snel mogelijk.